Accounting and consulting since 1989

Kukat ja muut lahjat partnereille ja työntekijöille eivät välttämättä aina ole veronalaisia

On tärkeää muistaa erottaa oma lompakko ja yrityksen varat, siinäkin tapauksessa vaikka kyseessä olisi yhden miehen yritys. Jos haluat antaa kukkia tai muita lahoja kumppaneillesi ja käyttää yrityksen rahoja niiden hankkimiseen, muista että leikkokukat lahjana asiakkaille tai partnereille luetaan liiketoiminnan kuluiksi (ei-verotettavia kuluja). Syynä on se että ne eivät tuo mitään rahallista hyötyä vastaanottajalle. Mutta jos annat lahjaksi ruukkukasvin, jolla on rahallista arvoa vastaanottajalle, niin se luetaan lahjaksi. Myös kaikkia muita lahjoja, joilla on rahallista arvoa, verotetaan lahjoina – esimerkiksi suklaarasioita, viinipulloja ja lahjapakkauksia. Joissain tapauksissa ne voidaan lukea myös ei-veronalaisiksi mainostuslahjoiksi.

Tavarat ja palvelut, joita tarjotaan mainostusmielessä ja joiden arvo ilman ALV:ta on korkeintaan 10 euroa eivät ole tuloveronalaisia.

Jos työnantaja haluaa antaa kukkia kaikille naispuolisille työntekijöilleen naistenpäivänä, niin leikkokukkien antoa ei lasketa luontoiseduksi. Ne eivät anna työntekijöille mitään rahallista arvoa. Sama pätee tässä – jos kukkien lisäksi annetaan mitään, minkä arvon voi mitata rahassa, se verotetaan luontoisetuna. Ruukkukukkien anto lahjana luetaan luontoiseduksi.14.06.16


Latest articles

26

Mar

Hoping for the best, preparing for the worst...

6

Oct

Päätös lokakuussa - keskeytetäänkö maksut toiseen eläkepilariin tai...

11

Aug

TILINPÄÄTÖKSEN VAHVISTAMINEN - TARPEELLISUUS JA VAATIMUKSET

Take contact

Email again:
Services