Sairauskorvauksen voi nyt maksaa ilman sosiaaliturvamaksuvelvollisuutta myös kahdesta tai kolmesta sairauspäivästä

Nykyisen työterveys- ja työturvallisuuslain (TTOS) mukaan työnantaja on velvollinen maksamaan korvausta neljännestä kalenteripäivästä alkaen kahdeksanteen kalenteripäivään saakka 70 prosenttia työntekijän keskipalkasta eikä maksetusta korvauksesta peritä sosiaaliturvaveroa.

Työnantaja on velvollinen maksamaan työntekijälle sairauskorvausta sairastumisen tai vamman 4.–8. kalenteripäivästä 70 % työntekijän viimeisen kuuden kuukauden keskipalkasta. Sairastumisen tai vamman 9. päivästä alkaen korvausta maksaa Viron sairausvakuutuskassa. Nyt työnantajalle on luotu mahdollisuus maksaa sosiaaliturvamaksutonta korvausta myös toisesta ja kolmannesta sairauspäivästä.

Vaikka TTOS:n 122 §:n mukaan työnantaja velvoitetaan maksamaan työntekijälle vain 70 % työntekijän keskipalkasta, työnantajalla on halutessaan oikeus maksaa työntekijälle 2–8 sairauspäivästä vain tuloverolla verotettavaa sairauskorvausta enintään 100 % työntekijän keskipalkasta.

Jos työnantaja haluaa korvata työntekijän sairastumista lakisääteistä määrää laajemmin ja haluaa, että se verotetaan vain tuloverolla, hän voi maksaa enintään 100 % sairauskorvausta 2–8 sairauspäivästä.

Recent Posts

lokakuu 22, 2024

YRITYSTOIMINTA VIROSSA

Viron taloudesta on tullut erittäin kilpailukykyinen, ja se tukee sekä suuria monikansallisia yrityksiä että vasta perustettuja startup-yrityksiä. Viime vuosina Viro on noussut tietotekniikan alalla maailman…

Continue reading
lokakuu 4, 2024

MITKÄ OVAT TÄRKEIMMÄT YRITYSMUODOT VIROSSA?

Kun yrittäjä päättää perustaa yrityksen Viroon, hänen on ensin        valittava yritysmuoto, joka perustuu harjoitettavan liiketoiminnan luonteeseen. Viron voimassa olevan lainsäädännön mukaan tärkeimmät yhtiömuodot ovat:…

Continue reading
heinäkuu 10, 2024

TARVITSETKO TYÖNTEKIJÄÄ VAI PALVELUNTARJOAJAA – TYÖSOPIMUKSEN JA PALVELUN SUORITTAMISTA KOSKEVIEN SOPIMUSTEN VERTAILU VIROSSA

Työ voidaan toteuttaa erilaisilla sopimuksilla työn suorittajan ja sen tuloksen haluavan henkilön välillä. On kuitenkin tärkeää pitää mielessä, että osapuolten välinen sopimus on räätälöitävä erityistarpeiden…

Continue reading