Yritykselle määrätty sakko ei ole siis kulua, joka voitaisiin vähentää elinkeinotoiminnan tuotoista, joten se tuo mukanaan tuloverovelvollisuuden. Useille on kuitenkin yllättävää, että tuloverovelvollisuus jää yritykselle jopa silloin, kun esimerkiksi työsuhdeauton kuljettaja maksaa ylinopeussakon omasta kukkarostaan, eikä yritykselle aiheudu mitään sakkoon liittyviä kustannuksia. Ainakin nykyään verottaja on tällä kannalla ja lähtee tällaisesta käytännöstä.
Virossa kannetaan kuluveroa, ja on loogista, että jos yritys ei käytä varojaan (ei maksa sakkoa, vaan sen tekee itse kuljettaja), niin tuloverovelvollisuutta ei pitäisi syntyä. Verottaja on kuitenkin päinvastaisella kannalla: jos auto on yrityksen nimissä ja sakkopäätös lähetetään yrityksen nimiin, niin yritykselle syntyy myös tuloverovelvollisuus riippumatta siitä, kuka maksaa sakon.
Ongelmia syntyy tietysti silloin, kun yrityksen johtaja ei saa tietää, että yrityksen autolle on määrätty sakko ja kuljettaja on maksanut sen. Kuljettaja maksaa sakon itse, eikä tieto siitä välity yrityksen johtajalle. Voi siis käydä niin, että yritys ei olekaan tietoinen tuloverovelvollisuudestaan.