Jotta osaa tehdä ALV-ilmoituksen oikein, on tärkeää selventää mitkä kulut voidaan liittää ajoneuvoon ja mitä ei voida. Epäilemättä polttoaineen ja varaosien osto, auton huolto ja pysäköinti ovat autoon liittyviä kustannuksia. Hieman kiistelty asia on kiinteään pysäköintipaikkaan liittyvä tilanne.
Vaikka yritys maksaa vuokranantajalle toimistotilojen lisäksi myös vuokraa pysäköintipaikoista, ei voida aina sanoa että tämän kaltainen kulu olisi pelkästään yrityksen omaan ajoneuvoon liittyvä, koska pysäköintipaikkaa voivat mahdollisesti käyttää myös asiakkaat. Tässä tapauksessa kulu lasketaan enemmänkin yleiseksi hallintokuluksi.
Jos pysäköintipaikka voidaan liittää vain yhteen tiettyyn autoon, niin veroviranomainen haluaa liittää sen yrityksen auton kuluksi ja sallia vain 50% ALV-vähennyksen.
Toinen kiistanalainen kysymys on autonkuljetusperävaunujen vuokraaminen tai ostaminen. Valtiovarainministeriö ja Vero-ja tullihallitus ovat sillä kannalla, että perävaunun hankinta ja vuokraaminen ei ole ajoneuvoon liittyvää kulua. Autoon asetettu mainos ei myöskään ole ajoneuvoon liittyvä kulu.
Kysymys on myös noussut liittyen pysäköintiin ja laivalippuihin, koska ne ovat osa matkakulujen dokumentointia. Tässäkin asiassa veroviranomainen on ottanut kannan, että myös pysäköinnin ja laivalippujen kohdalla, jotka liittyvät tiettyyn ajoneuvoon, tulisi tutkia onko veronmaksajalla oikeus 50% vai 100% arvonlisävähennykseen kyseisellä verokaudella. ALV-vähennykseen liittyvät laskut/kuitit tulee ilmoittaa veroviranomaiselle kyseisen verokauden aikana. Tulee ottaa huomioon, että oikeus arvonlisäverovähennykseen on ainoastaan silloin, kun lasku on osoitettu yrityksen nimelle ja vastaa ALV-lain kohdan § 37 vaatimuksia.
Arvonlisäverovähennyksiin liittyvä rajoitus ulottuu vain yrityksen omistamaan tai käytössä olevaan ajoneuvoon. On eri tilanne, jos esimerkiksi työntekijä käyttää omaa autoaan liikematkatarkoitukseen. Siinä tapauksessa laivalippu tai pysäköintilippu osoitettu yrityksen nimelle on oikeutettu täyteen arvonlisäverovähennykseen (ainakin ellei ole nättöä epäedullisesta käytännöstä). Jos laskua ei ole osoitettu yrityksen nimelle tai se ei vastaa ALV-lain § 37 vaatimuksia ei ALV-vähennys ole sallittu.