4 principai efektyviam vadovavimui nuotoliu

Pastarosiomis savaitėmis diskusijos apie priverstinį darbuotojų grąžinimą į įmonių biurus įsiplieskia vis aštriau. Įmonėms pareiškiant, kad nori darbuotojus kuo dažniau matyti gyvai, kyla karštų diskusijų. Vadovai argumentuoja, kad tokiu būdu siekia geriau kontroliuoti rezultatų pasiekimą ir kurti komandos dvasią. Darbuotojai atsikerta seniai išmokę bendrauti ir dirbti nuotoliniu būdu, turinčiu nemenkų privalumų – taupomas kuras ir laikas kelionėms, lengviau susikoncentruoti į tiesioginius darbus, mažiau laiko švaistoma susitikimams.

Dar prieš keletą metų būtų galima pajuokauti, kad geriausias darbo stilius yra toks, koks patinka vadovui. Nuo to, kaip jis sugeba organizuoti darbą, tiesiogiai priklauso, kokiu būdu bus siekiama tikslų. Tačiau šiuo metu prievartinį grąžinimą į biurus galima palyginti su siekiu pakeisti upės srovę priešinga kryptimi – kuo tokie ketinimai baigėsi praėjusiame amžiuje, puikiai žinome: upės toliau teka savo vagomis, o gamtos dėsnius ignoravusių revoliucionierių nebeliko.

Vadovavimas nuotoliu dirbančiai komandai reikalauja naujų kompetencijų

Darbuotojai niekada nebegrįš į darbą tik biuruose – jie turi visas reikiamas technologijas, išmoko bendradarbiauti nuotoliu ir pajuto tokio darbo privalumus. Todėl šiuo laikotarpiu, kai kiekviena įmonė siekia išgryninti savo darbo organizavimo modelį, pirmiausia reikia kalbėti apie tai, kokių vadovavimo kompetencijų reikia vadovams.

Mūsų įmonėje išgryninome keturis principus, kurie padeda efektyviai siekti rezultatų nepriklausomai nuo to, kur darbuotojas pasirinko dirbti – biure ar iš nuotolinės darbo vietos.

Teikiant finansų apskaitos ir konsultavimo paslaugas, mūsų įmonei svarbu pritraukti kuo aukštesnės kompetencijos darbuotojus. Geri apskaitos, teisės ir mokesčių specialistai rinkoje yra paklausūs ne tik tarp Lietuvos bendrovių, bet ir kitose Europos šalyse. Sugebėjimas pritraukti ir išlaikyti tokius specialistus kuria įmonės konkurencinį pranašumą. Tai yra ypač aktualu profesionalių paslaugų sektoriuje, kur įmonės darbuotojų kompetencija yra pagrindinis turtas ir pajamų generatorius. Siekdami pritraukti ir išlaikyti profesionalus, išgryninome keturis darbo principus, padedančius pasiekti iškeltų veiklos tikslų.

1. Atsirinkti tinkamus darbuotojus.

Vykdydami darbuotojų atrankas kartu su profesionalių kompetencijų tikrinimu daug dėmesio skiriame jų asmeninėms savybėms – patikimumui, žodžio laikymuisi, disciplinai, atvirumui naujovėms. Mūsų klientų pasitenkinimas tiesiogiai priklauso nuo to, ar juos aptarnaujantys darbuotojai laiku pateiks reikiamas ataskaitas, atliks kitus sutartus darbus. Tokiais atvejais punktualumas yra kur kas svarbiau nei vieta, kur specialistas dirba. Trečdalis mūsų darbuotojų gyvena mažesniuose miesteliuose, o ne Vilniuje ir Kaune, kur turime biurus.

2. Aiškiai susitarti dėl tikslų.

Kiekvienam darbuotojui ir mikro komandoms (kurias sudaro 3 skirtingo profesinio lygmens darbuotojai, teikiantys paslaugas tam pačiam klientui) iškeliame aiškiai įvardintus tikslus. Darbuotojų rezultatams įvertinti naudojame aiškius ir pamatuojamus rodiklius, – pvz., per mėnesį sugeneruotos pajamos, neatitikimų kokybės standartams skaičius ir pan. Darbuotojai naudoja vidinę laiko ir darbo planavimo sistemą, kuri užtikrina ne tik darbų atlikimą, tačiau ir leidžia įmonei objektyviai įvertinti darbuotojų efektyvumą.

Siekdami skaidrumo, kartą per mėnesį su visais darbuotojais aptariame įmonės veiklos rodiklius, tikslų vykdymą, darbuotojų karjeros pokyčius ir kitas naujienas. Susitikimo metu darbuotojai skatinami klausti, komentuoti, dalintis savo įžvalgomis. Kiekviena komanda taip pat kas mėnesį gyvai susitikę aptaria konkrečiai joms skirtų tikslų vykdymą, kartu papietauja, pasidalina asmeninėmis patirtimis ir kitu būdu kompensuoja tą gyvo bendravimo stoką, kuri natūraliai kaupiasi dirbant nuotoliu.

3. Sukurti geras darbo sąlygas.

Ypač daug dėmesio skiriame geroms darbo sąlygoms sukurti. Darbas su klientais reikalauja nuolatinio susikaupimo, todėl stengiamės pasiekti tų pačių tikslų dirbdami efektyviau per trumpesnį laiką – mūsų įmonėje įteisinta 7 val. darbo diena. Darbuotojai patys pasirenka, kur jie dirbs – viename iš biurų Vilniuje arba Kaune ar nuotoliu. Sukūrėme 35 papildomų naudų paketą, pradedant nuo sveikatos draudimo, papildomų atostogų dienų ir baigiant įvairiais priedais už lojalumą, atvestus darbuotojus, kitais paskatinimais. Kad darbuotojai galėtų pasinaudoti visomis naudomis, jas susisteminome specialioje programėlėje MELP, kuri įdiegiama į kiekvieno įmonės darbuotojo telefoną. O siekdami stiprinti komandinę dvasią, organizuojame gyvas visos įmonės šventes ir mokymus ne mažiau kaip kartą per ketvirtį.

Taip pat reguliariai atliekame darbuotojų pasitenkinimo apklausas. Gavę rezultatus juos aptariame su visais darbuotojais ir nustatome konkrečias sritis, kurias stengsimės pagerinti iki kitos apklausos. Tokiu būdu darbuotojai mato, kad į jų poreikius ne tik įsiklausoma, bet ir imamasi konkrečių veiksmų.

4. Suteikti laisvę.

Kai žmonės įmonėje aiškiai žino, kokių tikslų turi pasiekti, būdus jiems įgyvendinti jie pasirenka patys. Darbuotojų skirstymas į mikro komandas užtikrina, kad jaunesni kolegos visada turi, į ką savo grupėje kreiptis patarimo. Jie taip pat patys skirstosi darbus, priklausomai nuo kompetencijų ir asmeninės iniciatyvos.

Įmonėje kasmet darbuotojams suteikiame papildomas 4 atostogų dienas, kurias jie panaudoja prireikus ilgesnio savaitgalio arba laiko asmeniniams reikalams. Kita vertus, apskaitoje galioja griežti darbų atlikimo terminai, todėl darbuotojai atsakingai planuoja savo darbo ir poilsio ritmą.

Siekiant organizuoti darbą vadovaujantis šiais principais, visų lygių vadovams būtina suteikti reikiamas kompetencijas – šiuo tikslu įmonėje nuolat organizuojami vadovų mokymai. Daug papildomos naudos taip pat teikia vidinių mentorių sistema. Kiekvienam naujokui priskiriamas patyręs darbuotojas, į kurį galima kreiptis visais iškylančiais klausimais. Stiprindami komandinį darbą įmonėje įvedėme specialią skatinimo sistemą – darbuotojai vieni kitiems už pagalbą darbe gali skirti balų, už kuriuos vėliau galima gauti vertingų prizų.

Kuriame padėkų ir skatinimo, skaidraus rezultatų vertinimo kultūrą, nes pamatėme, jog ji efektyviau, nei kitos priemonės stiprina darbuotojų lojalumą ir didina norą darbuotis drauge.

Viešą pranešimą galite rasti „Verslo žinios“ portale.

Naujausi įrašai

kovo 22, 2024

Dažniausiai pasitaikančios PVM klaidos ir kaip jų išvengti

Pridėtinės vertės mokestis (PVM) – tai mokestis, taikomas prekėms ir paslaugoms visose ES šalyse. Visos ES šalys šio mokesčio tarifus nustato savarankiškai, tačiau PVM Direktyvoje…

Skaityti toliau
kovo 5, 2024

Juridinio asmens likvidavimas ar veiklos stabdymas? Kurį variantą pasirinkti.

Nuolat besikeičiančiame verslo pasaulyje kartais tenka spręsti ne tik įmonės verslo plėtros klausimus, tačiau ir svarstyti apie veiklos stabdymą arba likvidavimą. Tuomet dažnai kyla klausimas,…

Skaityti toliau
sausio 19, 2024

Ar bendrovė gali turėti daugiau nei vieną direktorių?

Per praėjusius metus Lietuvoje buvo įsteigta virš 4 000 uždarųjų akcinių bendrovių. Ši juridinio asmens teisinė forma (kartu su mažosiomis bendrijomis) išlieka viena populiariausių Lietuvoje…

Skaityti toliau