Leinonen turpmāk sniegs pakalpojumus pēc “vienas pieturas aģentūras” principa

Ņemot vērā Baltijas valstīs strādājošo uzņēmumu vajadzības, finanšu, grāmatvedības un biznesa konsultāciju uzņēmums Leinonen turpmāk pakalpojumus Latvijā, Lietuvā un Igaunijā sniegs pēc “vienas pieturas aģentūras” principa. Šī pieeja ir īpaši piemērota uzņēmumiem, kas strādā starptautiski, jo vienkāršos klientu apkalpošanu, samazinās laika patēriņu un nodrošinās nemainīgi augstu pakalpojumu kvalitāti.

Kā norāda Leinonen vadītājs Baltijas valstīs Povilas Sadaunykas, jaunieviestais pakalpojumu sniegšanas princips iezīmē stratēģisku pavērsienu uzņēmuma grupas attīstībā Baltijā. Vairāk nekā puse Leinonen klientu saimniecisko darbību īsteno ne tikai Latvijā, bet vēl kādā no Baltijas valstīm.  Starp šiem uzņēmumiem vairums jau tagad savu darbu organizē reģionālā mērogā, tādējādi arī pakalpojumus viņiem būtu jāsaņem pēc tāda paša principa.

“Uzņēmēji ar mums konsultējas par uzņēmumu izveidi un dibināšanu, nodokļiem, piemērojamiem normatīvajiem aktiem dažādās valstīs, taču vienlaikus vērojams, ka mūsu klienti cenšas pēc iespējas mazāk kontaktēties ar dažādiem piegādātājiem, jo ​​tas gluži vienkārši ir neefektīvi,” skaidro Sadaunykas. “Mums ir augsti kvalificētu nodokļu, biznesa un juridisko ekspertu komanda visās trijās Baltijas valstīs, tāpēc pakalpojumus varam nodrošināt vienoti un centralizēti gan Latvijā, gan Lietuvā un Igaunijā, neatkarīgi no valsts, kurā klients pie mums vērsies un kur konkrēto pakalpojumu vēlas saņemt.”

Uzņēmēju aptauja: gatavi mazāk laika veltīt koordinācijai

Pēdējo gadu desmitu laikā paplašinājusies ne tikai Leinonen grupas uzņēmumu darbība, bet audzis arī to apkalpoto klientu bizness Baltijas tirgus mērogā.

“Mums ir daudz tādu klientu, kuru finanses un grāmatvedību pārvaldām jau daudzus gadus. Rūpīga atsauksmju un ikgadējo klientu aptauju rezultātu analīze rāda, ka klientiem ērtāk un efektīvāk šķiet koordinēt procesus caur vienu, nevis vairākiem kontaktiem. Tas arī ir galvenais iemesls, kas mudināja pārstrukturēt Leinonen darba procesu, lai komunikācija klientiem būtu iespējami ātra un vienkārša,” saka Leinonen vadītājs Baltijā. “Mūsu mērķis ir nepārtraukta klientu pieredzes uzlabošana. Uzņēmumu pārstāvji sagaida, ka visās valstīs procesi tiks vadīti ja ne identiski, tad vismaz ļoti līdzīgi, un mēs cenšamies nodrošināt augstākās kvalitātes pakalpojumus, neatkarīgi no tā, kur par pakalpojumiem noslēgts līgums.”

Priekšrocības, ko klienti novērtē visaugstāk, kā norāda Leinonen vadītājs Baltijā, ir viegla sadarbība un komunikācija, kā arī iespēja sastrādāties ar grāmatvedi, kas brīvi pārvalda angļu valodu. “Mums ir nepieciešamā kompetence, ieviesti darba procesi un IT risinājumi, lai apmierinātu šīs klientu vajadzības, tāpēc piedāvājam Baltijas uzņēmumiem un organizācijām iespēju koncentrēt finanšu pārvaldību vienās rokās. Darbojoties ārvalstu tirgos, uzņēmējiem būs ērtāk un efektīvāk saņemt Leinonen komandas integrētus pakalpojumus centralizēti un bez vajadzības slēgt papildu līgumus vai sazināties ar uzņēmuma pārstāvjiem katrā no valstīm,” skaidro P.Sadaunykas.

Pēc viņa teiktā, ‘vienas pieturas aģentūras”princips ļaus ietaupīt līdz pat 50% laika, ko uzņēmuma pārstāvji līdz šim atvēlējuši finanšu pārvaldības partnerības koordinēšanai. Turklāt konsekventa pakalpojumu sniegšanas kvalitātes kontrole nodrošinās vienotu darba atskaiti uzņēmumu vadībai, valdes locekļiem un auditoriem visās Baltijas valstīs.

Leinonen biroji 11 valstu galvaspilsētās

Leinonen sniedz pakalpojumus vidējiem un lieliem uzņēmumiem, un tā klientu vidū ir vadošie mazumtirdzniecības tīkli, kā arī ražošanas, IT, farmācijas un citu jomu uzņēmumi.

Kopējais Leinonen Baltijā apkalpoto uzņēmumu apgrozījums 2023. gadā pārsniedza 1,5 miljardus eiro. Šajos uzņēmumos strādā vairāk nekā 12 000 darbinieku, kuru darba līgumus uzrauga un algu aprēķinus ik mēnesi apstrādā Leinonen.

Leinonen ir starptautiska uzņēmumu grupa, kas sniedz grāmatvedības, darba samaksas, nodokļu un juridisko konsultāciju pakalpojumus. Leinonen šobrīd ir 12 biroji, kas atrodas 11 valstu galvaspilsētās – Somijā, Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Polijā, Kazahstānā, Bulgārijā, Ungārijā, Ukrainā, Zviedrijā un Norvēģijā.

Raksts pirmo reizi publicēts laikrakstā Dienas Bizness 2024. gada 4. Jūnijā

Nesen publicētie raksti

augustā 14, 2024

Vai grāmatvedības politikas izstrāde ir obligāta prasība?

Joprojām nereti nākas saskarties jautājumiem vai tiešām šāda dokumenta izstrāde ir obligāta? Pirms atbildēt uz šo jautājumu, jāatceras, kas tad ir noteikts Grāmatvedības likumā (turpmāk…

Turpināt lasīt
jūnijā 2, 2024

DIVIDENŽU IZMAKSA UN TO APLIKŠANA AR NODOKĻIEM

PROCESS Dividendes ir instruments, kā kapitālsabiedrība sadala peļņu saviem dalībniekiem (akcionāriem). Dalībniekam (kapitālsabiedrības īpašniekam) dividenžu saņemšana ir pamata tiesības attiecībā pret kapitālsabiedrību. Līdz ar to…

Turpināt lasīt
februārī 8, 2024

Kā pareizi definēt darba algu līgumā? 

Darba līgums slēdzams rakstveidā pirms darba uzsākšanas.  Darba līgumā jāuzrāda darba samaksas apmēru un izmaksas laiku. Informāciju par darba samaksu var aizstāt ar norādi uz…

Turpināt lasīt