Jaunumi dokumentu iesniegšanai Uzņēmumu reģistrā

No 2016. gada 1.septembra Uzņēmumu reģistrs pieņem dokumentus, kas sagatavoti atbilstoši jaunam tehnoloģiskam risinājumam (Portable Document Format, turpmāk – PDF) formātā.  

Izmantojot PDF Formu tehnoloģijas, Uzņēmumu reģistrā iesūtīto pieteikumu veidlapu saturs tiek atpazīts, nodrošinot datu automatizētu iegūšanu no veidlapām (arī gadījumos, kad veidlapas aizpildītas ar roku), dati no pieteikumu veidlapām tiek pārnesti tieši uz Uzņēmumu reģistra informācijas sistēmu.  

Regulējums izstrādāts saskaņā ar Komerclikuma 10.pantu un  ieviests saskaņā 2016.gada 14.jūnija Ministru kabineta noteikumiem Nr. 371 “Noteikumi par pieteikumu veidlapām ierakstiem komercreģistrā”.  

Veidlapās ir izveidota atsevišķa sadaļa, kur klients var norādīt kontaktinformāciju lēmuma saņemšanai un ātrākai saziņai, kas nepieciešama iesniegto dokumentu izskatīšanas procesā, atvieglota informēšana par valsts nodevas samaksu, aizpildot sadaļu pieteikuma veidlapā, (par maksājuma saņemšanu Uzņēmumu reģistra amatpersonas pārliecinās budžeta elektronisko norēķinu sistēmā “eKase”) u.c. uzlabojumi.  

Komersantiem ir jāņem vērā, ka MS Word formāta veidlapas vairs netiek pieņemtas, nav pieejami līdz šim veiktie tulkojumi veidlapās latviešu-angļu valodā, informācija Uzņēmumu reģistram  sagatavojama un iesniedzama latviešu valodā.  Veidlapas ir pieejamas Uzņēmumu reģistra mājaslapā. 

Ja Jums ir nepieciešams sagatavot dokumentus iesniegšanai Uzņēmumu reģistrā, lūdzu sazinieties ar mums.

Nesen publicētie raksti

februārī 8, 2024

Kā pareizi definēt darba algu līgumā? 

Darba līgums slēdzams rakstveidā pirms darba uzsākšanas.  Darba līgumā jāuzrāda darba samaksas apmēru un izmaksas laiku. Informāciju par darba samaksu var aizstāt ar norādi uz…

Turpināt lasīt
decembrī 12, 2023 -

Darba plūsma un procesu optimizācija

Grāmatvedība strauji attīstās kopā ar tehnoloģiju izaugsmi. Uzņēmumi, kas joprojām lieto vecās sistēmas un manuālas metodes, piemēram, papīra rēķinus vai tabulas datu apstrādei, riskē atpalikt…

Turpināt lasīt
novembrī 22, 2023

Finanšu pārskati ārvalstu filiālēm un pārstāvniecībām Latvijā: Prasības un termiņi.

”Grāmatvedības likums” attiecas arī uz ārvalstu komersantu filiālēm un nerezidentu (ārvalstu komersantu) pastāvīgajām pārstāvniecībām Latvijā, un šī likuma 18.pantā teikts, ka par katru pārskata gadu sagatavo gada pārskatu,…

Turpināt lasīt