Accounting and consulting since 1989

Autoilun verotukseen tulossa muutoksia 1.1.2018 alkaen Virossa

Moottoritehon kilowatin verotusarvoksi tulossa 1,96 euroa

Tulevaisuudessa yrityksen omistaman auton yksityiskäyttöä verotetaan moottoritehon ja auton iän perusteella. Tähän asti työn ulkopuolisista ajoista on pidetty ajopäiväkirjaa, mutta vuoden 2018 alussa se jää tarpeettomaksi, kun ajettu matka ei ole enää verotuksen perusteena.

Auton moottoritehon kilowatille tulee verotusarvoksi 1,96 euroa, mistä verotettavaksi luontaisetuudeksi (tuloveroon ja sosiaalimaksun) lasketaan 1,30 euroa kilowatista kuukausittain. Yli viisi vuotta vanhan auton luontaisetuuden arvosta vähennetään lisäksi 25%.


Ajopäiväkirjaa ei enää vaadita

Sen lisäksi että ajopäiväkirjan pitäminen muuttuu vapaaehtoiseksi niin tuloverolain muokkauksen myötä katoaa myös mahdollisuus antaa työntekijän korvata yrityksen auton yksityiskäytöstä. Toisin sanoen jos työnantajan autoa käytetään yksityisautoiluun, tämä luetaan luontaiseduksi siitäkin huolimatta että siitä sovitaan yhdessä ja työntekijä olisi valmis maksamaan autoilusta työnantajalle.


Ilmoitus ajoneuvorekisteriin

Tulevaisuudessa yrityksen vain työkäytössä olevasta autosta tulee tehdä ilmoitus ajoneuvorekisteriin, mikäli työnantaja voi taata ettei autoa käytetä yksityisautoiluun. Rahoitusministeriön alkuperäinen ehdotus oli merkitä nämä autot erikoisrekisterikilvin, mutta se korvautui vaatimuksella merkitä yritysten omistamat autot rekisteriin. Lain selitteessä luvataan verottajan valmistelevan ohjeistuksen veronmaksajille siitä kuinka yrityksen auton todistetaan olevan vain työkäytössä.


31.08.17


Latest articles

2

Apr

International Payroll - Successfully operating globally with minimal...

19

May

YHTIÖN YHTIÖJÄRJESTYS - TARVITSEEKO SE UUDISTAMISTA?

2

Apr

Kansainvälinen palkanlaskenta - Menestyksekästä toimintaa globaalisti minimaalisella maineriskillä...

Take contact

Email again:
Services