Accounting and consulting since 1989

Päätös lokakuussa - keskeytetäänkö maksut toiseen eläkepilariin tai jatketaanko keräämistä?

Kevään kruunukriisin aikana Viron hallitus päätti keskeyttää valtion suorittamat maksut toiseen eläkepilariin. Tähän asti eläkesäästäjät maksoivat 2% bruttopalkastaan ​​toiseen eläkepilariin ja valtio lisäsi 4% heidän sosiaaliveronsa kustannuksella. 01.07.2020 alkaen valtio keskeytti sosiaaliveron kustannuksella (4%) suorittamansa maksut[1]. Lokakuussa 2020 veronmaksajilla on oikeus päättää, keskeyttääkö myös maksunsa vai jatkaa.

Text Box Palkanlaskijalle  Jos tyntekij on esittnyt ilmoituksen elkemaksujen keskeyttmiseksi joulukuun 2020 TSDst elokuun 2021 TSDn asti ei saa kyseisest tyntekijst ilmoittaa elkevakuutuksen maksua Jos tyntekij ei ole ilmoitusta esittnyt jatketaan pidtetyn elkevakuutuksen maksun ilmoittamista entiseen mallin Ilmoitusten esittmist  esittmtt jttmist voidaan tarkistaa 1 marraskuuta lhtien Elkekeskuksen verkkosivuilta Esimerkki Lokakuussa tyntekij esitti pankille ilmoituksen toiseen elkepylvn maksamisen keskeyttmiseksi Tyntekijn joulukuun palkka maksetaan mys joulukuussa 2020 Koska verolaskelma on kassaperusteinen tyntekijn joulukuun palkasta joka maksetaan joulukuussa ei saa pidtt toisen elkevakuutuksen maksua eik ilmoittaa sit joulukuun TSDss joka esitetn 11012021
Lokakuussa (01.10.-31.10.2020) kaikki[2] toiseen pilariin liittyneet voivat päättää, esittävätkö he ilmoituksen eläkekeskukselle tai tilinhoitajalle maksujen keskeyttämiseksi 01.12.2020 - 31.08.2021. Tiedoksi. Kun ilmoitus on esitetty, sitä ei voi enää ottaa takaisin, ja päinvastoin - ellei lokakuussa ole ilmoitusta esitetty, maksuja toiseen eläkepilariin on jatkettava.


Palkanlaskijalle:  Jos työntekijä on esittänyt ilmoituksen eläkemaksujen keskeyttämiseksi, joulukuun 2020 TSD:stä elokuun 2021 TSD:n asti ei saa kyseisestä työntekijästä ilmoittaa eläkevakuutuksen maksua. Jos työntekijä ei ole ilmoitusta esittänyt, jatketaan pidätetyn eläkevakuutuksen maksun ilmoittamista entiseen mallin.


Ilmoitusten esittämistä / esittämättä jättämistä voidaan tarkistaa 1. marraskuuta lähtien Eläkekeskuksen verkkosivuilta.


Esimerkki: Lokakuussa työntekijä esitti pankille ilmoituksen toiseen eläkepylvään maksamisen keskeyttämiseksi. Työntekijän joulukuun palkka maksetaan myös joulukuussa 2020. Koska verolaskelma on kassaperusteinen, työntekijän joulukuun palkasta, joka maksetaan joulukuussa, ei saa pidättää toisen eläkevakuutuksen maksua eikä ilmoittaa sitä joulukuun TSD:ssä, joka esitetään


Hallitus on luvannut korvata 4 %:ia vastaavat maksut, jotka jäävät maksamatta 07.2020-31.08.2021, takautuvasti vuosina 2023-2024 kaikille niille, jotka eivät esitä ilmoitusta ja jatkavat maksujaan toiseen eläkepilariin.


Yhteenvetona voidaan todeta, että kaikkien toiseen eläkepilariin liittyneiden pitäisi nyt lokakuussa päättää: jatketaanko rahan keräämistä toiseen eläkepilariin - kerättyihin rahoihin lisääntyy tulevaisuudessa valtion maksama panos. Tai keskeytetäänkö maksut, esittämällä ilmoituksen ja luovutaanko myös valtion maksamasta osuudesta.


Nyt tiedetään, että toisen eläkepilarin tulevaisuus on epäselvä, sikäli kuin tätä pilaria on tarkoitus uudistaa. On mahdollista, että tulevaisuudessa rahaa voidaan nostaa pakollisesta eläkerahastosta ennen eläkeiän saavuttamista, joten on harkittava, jatketaanko rahankeruuta ja käytetäänkö mahdollisuutta saada myös valtion maksama osuus, tai maksut keskeytetään ja löydetään tuottavampi tapa sijoittaa.

[1] Muutos ei koske vuosina 1942–1960 syntyneitä.

[2] Maksut toiseen eläkepilariin voivat ilmoituksen nojalla keskeyttää myös vuosina 1942–1960 syntyneet (silloin myös valtion 4 %:n osuuden maksaminen heille keskeytetään)


06.10.20


About the Author:

Latest articles

2

Apr

International Payroll - Successfully operating globally with minimal...

15

Aug

MIKSI KIRJANPITÄJÄ KYSYY SITÄ - KIRJANPITÄJÄT JA RAHANPESUN...

13

Jun

Henkilöstövirkailija ei lomaile kesällä, eli millaisen työmäärän 1....

Take contact

Email again:
Services