Accounting and consulting since 1989

SEPA-muutoksia vuonna 2014

1) Kansainvälisen IBAN-tilinumeron käyttöönotto
1.2.2014 alkaen, yrittäjien on käytettävä laskujen ja maksujen yhteydessä (myös kotimaisessa maksuliikenteessä) vain kansainvälistä IBAN-tilinumeroa (International Bank Account Number). Tilinumero pysyy samana, mutta sen alkuun lisätään kaksimerkkinen maakoodi (Virossa EE), kaksimerkkinen tarkistusnumero sekä kaksimerkkinen konttoritunnus. Virossa IBAN-tilinumeron pituus on 20 merkkiä, IBAN:in maksimipituus on 34 merkkiä.   

2) Liike- ja kirjanpito-ohjelmiston päivitys

 • 1.2.2014 alkaen suositellaan kaikille yrittäjille, jotka siirtävät pankkeihin maksusanomilla useita maksuja, uuden ISO 20022 XML-sanomamuodon käyttöönottoa. Uuden sanomamuodon käyttöönottamiseksi on päivitettävä liike- ja kirjanpito-ohjelmisto.  

 • 1.2.2015 alkaen on ISO 20022 XML-sanomamuodon käyttö pakollista ja muussa muodossa maksujen siirto pankkiin ei ole mahdollista.  

 • Siirtymäkautena saattavat pankit tarjota yrittäjille muuntopalvelua. Tästä saat lisätietoa, kysymällä omasta pankistanne.

  Jos olette antaneet kirjanpitonne ja palkanlaskentanne meidän hoidettaviksi, ohjelmistonne päivittää Leinonen OÜ yhteistyössä kumppaneittensa kanssa ja teillä ei ole syytä olla huolissaan.

  3) Suoraveloitus ja e-lasku
  1.2.2014 pankit saavat tarjota asiakkailleen vain SEPA:n ehtojen mukaisia palveluja. Virossa pankit luopuvat viimeistään 31.1.2014, kotimaisessa maksuliikenteessä, suoraveloituksesta, ja siirtyvät e-laskuun.  Lisätietoja e-laskuista löytyy Viron Pankkiliiton kotisivuilta http://www.pangaliit.ee
   
  4) Pankkien välisten maksutapahtumien tiheys ja kellonajat muuttuvat
  Muistutamme, että pankkien välisten maksutapahtumien tiheys ja kellonajat muuttuvat. Pankista riippuen päivän viimeisin tilisiirto suoritetaan kello 15.00 – 16.30 välisenä aikana. Tämä on muistettava lähinnä palkkojen maksamisen, lainamaksujen suorittamisen ja ennakkosuoritusten yhteydessä.


06.12.13


Latest articles

2

Apr

International Payroll - Successfully operating globally with minimal...

15

Aug

MIKSI KIRJANPITÄJÄ KYSYY SITÄ - KIRJANPITÄJÄT JA RAHANPESUN...

13

Jun

Henkilöstövirkailija ei lomaile kesällä, eli millaisen työmäärän 1....

Take contact

Email again:
Services