Accounting and consulting since 1989

Työntekijöiden majoituskustannusten korvaaminen pois luontoiseduista

Suunniteltu muutos koskee tuloverolain luontoisetuus osuutta. Osa muutoksia koskee majoituskulujen korvaamista työntekijälle ja osa työntekijän kuljettamista töihin ja takaisin kotiin.

Jatkossa työnantajan yrityksen liiketoimintaan liittyviä kuluja ei nähdä luontoisetuuksina, mikäli ne ovat aiheutuneet työsopimuksen solmineen työntekijän majoittamisesta ja jos seuraavat ehdot täyttyvät:

1) Kun työntekijän asuinpaikka on yli 50km päässä työpaikasta, eikä hän omista asuinkäytössä olevaa asuntoa lähempänä työpaikkaa, ja nämä ehdot täyttyvät koko majoittamisajalta;

2) kulut yhtä majoitettavaa työntekijää kohti kuukaudessa ovat 200 euroa Tallinnan ja Tarton alueella, muualla maassa 100 euroa.

Kulujen määrä on sidottu tiettyyn henkilöön, mutta niitä voi ynnätä yhteen. Esimerkiksi työnantaja voi majoittaa neljä työntekijää neljän huoneen asunnossa Tallinnassa, mikä maksaa yhteensä 800 euroa kuukaudessa.

Rajoituksena oleva ehto on määritelty tiukasti. Ainoastaan asuinpaikan puuttuminen työpaikan lähistöltä ei riitä. Työntekijä ei voi omistaa kiinteistöä eli taloa tai asuntoa, joka sijaitsee 50 km lähempänä työpaikkaa, mikäli verokannustinta halutaan käyttää.

Lain muutoksen jälkeen työnantaja voi verottomasti kompensoida työntekijöiden majoituiskuluja tietyltä ajanjaksolta sallittujen rajojen sisällä.27.10.17


Latest articles

2

Apr

International Payroll - Successfully operating globally with minimal...

15

Aug

MIKSI KIRJANPITÄJÄ KYSYY SITÄ - KIRJANPITÄJÄT JA RAHANPESUN...

13

Jun

Henkilöstövirkailija ei lomaile kesällä, eli millaisen työmäärän 1....

Take contact

Email again:
Services