Muutoksia luontoisetuuksiin 1. heinäkuuta 2017 lähtien

Toisin sanoen työnantajan ei tarvitse enää käsitellä alla olevia työhön liittyviä etuuksia luontoisetuuksina 1.7.2017 lähtien.

  • Kuljetukset töihin ja takaisin

Liiketoimintaan liittyviä kuluja, jotka ovat syntyneet työnantajalle työntekijän kuljettamisesta työpaikan ja asuinpaikan välillä ei katsota luontoisetuisuudeksi, mikäli työsopimuksen tehneen työntekijän asuinpaikka on vähintään 50km etäisyydellä työpaikasta, tai jos työnantaja järjestää kuljetuksen vähintään kahdeksanpaikkaisella autolla tai liikennelaissa bussiksi määritellyllä kulkuneuvolla.

  • Osakeoptioiden hankinta

Yhtiön osakeoption hankkimista ei lasketa luontoisetuudeksi, jos kohde-etuutena oleva osakeoptio on omistusosuus työnantajayrityksestä tai osa samasta yhtymästä kuin työnantaja ja kun osuutta ei vaadita ennen kuin sen myöntämisestä on kulunut kolme vuotta.

  • Apuvälineiden myöntäminen vammaiselle työntekijälle

Luontoisetuuksien ulkopuolella ovat myös kulut, jotka johtuvat lääketieteellisellä perusteella myönnetyn apuvälineen hankkimisesta vammaiselle työntekijälle kun sen arvo ei ylitä 50% työntekijän vuosittaisen sosiaalimaksun kokonaismäärästä.

  • Työntekijöiden majoituskustannukset

Työnantajalle työntekijöiden majoituksesta syntyneitä liiketoiminnan kuluja ei katsota luotoisetuudeksi, kun työsopimuksen tehnyt työntekijä asuu yli 50km päässä työpaikasta eikä omista asuinkäytössä olevaa kiinteistöä, joka olisi lähempänä työpaikkaa. Majoituskustannukset kuukaudessa yhtä työntekijää kohti saavat olla 200 euroa Tallinnan ja Tarton alueella, ja muualla Virossa 100 euroa.

Recent Posts

joulukuu 6, 2023

Työntekijöiden lepoaika – tärkeää tietoa työnantajille 

Euroopan unionin tuomioistuin antoi 2.3.2023 asiassa C-477/21 tuomion, jolla on vaikutusta ennen kaikkea virolaisiin työnantajiin, joiden työntekijät tekevät työtä aikataulun mukaisesti. Tämä johtuu siitä, että…

Continue reading
tammikuu 11, 2023

YRITYSTOIMINTA VIROSSA

YRITYKSEN PERUSTAMINEN Ennen yrityksen perustamista Viroon on tärkeää valita sopiva yhtiömuoto. Viron kauppalait säätelevät liiketoimintaa ja yritysten perustamista Virossa. Viron kauppalakien mukaan maassa on viisi…

Continue reading
joulukuu 22, 2022

LUONNOLLISEN HENKILÖN TULOVEROVAPAAN TULON MÄÄRÄN MUUTOS 01.01.2023 ALKAEN.

Vuosina 2018-2022 verovapaan tulon periaatetta sovellettiin luonnollisiin henkilöihin yhdenmukaisesti – kalenterivuodessa enintään 6000 euroa ja yhdessä kalenterikuukaudessa enintään 500 euroa. 1. tammikuuta 2023 voimaan tulee…

Continue reading