Darbdaviai įpareigojami operatyviai fiksuoti darbuotojų darbo laiką

2019 m. liepos 26 d. įsigaliojo Lietuvos Respublikos užimtumo įstatymo (toliau – Užimtumo įstatymas) pakeitimai, numatantys darbdavių prievolę į bendrovės apskaitos dokumentus iki darbo dienos darbovietėje pabaigos įtraukti:

·       darbuotojo dirbtus viršvalandžius;

·       darbuotojo darbo laiką švenčių dieną, poilsio dieną, jeigu jis nenustatytas pagal grafiką;

·       darbuotojo darbo laiką naktį.

Svarbu atkreipti dėmesį į Užimtumo įstatyme numatytą laiko kriterijų – fiksavimas turi būti atliktas iki darbo dienos darbovietėje pabaigos. Ši nuostata iš esmės įpareigoja darbdavius sukurti vidinę tvarką, tam tikrą sistemą, numatančią galimybę darbuotojui užfiksuoti jo dirbtus viršvalandžius tais atvejais, kuomet už darbo laiko fiksavimą atsakingų asmenų darbo diena baigiasi anksčiau nei darbuotojo, atitinkamą dieną dirbančio viršvalandžius.

Manytina, kad tokie Užimtumo įstatymo nuostatų pokyčiai sietini su Europos Sąjungos Teisingumo Teismo sprendimu byloje Nr. C-55/18, kuriuo įtvirtinama darbdavių pareiga sekti visų darbuotojų kasdienio darbo laiko trukmę, įvedant atitinkamą kontrolės sistemą (žr. ankstesnį mūsų pranešimą)

Svarbu atkreipti dėmesį, kad remiantis Lietuvos Respublikos darbo kodekso (toliau – Darbo kodeksas) nuostatomis, viršvalandinis darbo skiriamas darbdavio nurodymu, esant darbuotojo sutikimui. Todėl situacijos, kuomet darbuotojas viršvalandžius dirba “savanoriškai” ne tik neeliminuoja darbdavio pareigos laikytis aukščiau nurodytų darbo laiko fiksavimo taisyklių, bet ir yra negalimos Darbo kodekso kontekste. Darbdavys turi arba tinkamai užfiksuoti ir apmokėti už darbuotojo dirbtą viršvalandinį darbą, arba imtis atitinkamų priemonių, kad darbuotojas darbo funkcijas atliktų neviršydamas nustatytų darbo valandų.

 

Už aukščiau aptartos prievolės nevykdymą ar netinkamą vykdymą Užimtumo įstatymas numato galimybę sulaukti piniginės nuobaudos, kurią skiria valstybinė darbo inspekcija. Šiame kontekste pažymėtina, kad jeigu bendrovei baudą už Užimtumo įstatymo pažeidimus skiria valstybinė darbo inspekcija, laikoma, kad tokia bendrovė neatitinka minimalių patikimo mokesčių mokėtojo kriterijų ir gali būti įtraukta į nepatikimų mokesčių mokėtojų sąrašą.

Primename, kad Leinonen komandą sudaro teisininkai, mokesčių bei apskaitos konsultantai. Esame ilgametę patirtį turintys darbo užmokesčio apskaitos, mokesčių bei teisės specialistai, todėl galime padėti paruošti reikiamus dokumentus bei visapusiškai konsultuoti Jus rūpimais darbo užmokesčio, darbo laiko apskaitos ar darbo teisės klausimais.

 

Informacija aukščiau buvo paruošta Leinonen teisininkų komandos.

Naujausi įrašai

kovo 5, 2024

Juridinio asmens likvidavimas ar veiklos stabdymas? Kurį variantą pasirinkti.

Nuolat besikeičiančiame verslo pasaulyje kartais tenka spręsti ne tik įmonės verslo plėtros klausimus, tačiau ir svarstyti apie veiklos stabdymą arba likvidavimą. Tuomet dažnai kyla klausimas,…

Skaityti toliau
sausio 19, 2024

Ar bendrovė gali turėti daugiau nei vieną direktorių?

Per praėjusius metus Lietuvoje buvo įsteigta virš 4 000 uždarųjų akcinių bendrovių. Ši juridinio asmens teisinė forma (kartu su mažosiomis bendrijomis) išlieka viena populiariausių Lietuvoje…

Skaityti toliau
gruodžio 18, 2023

Kodėl biudžetavimas yra svarbus kiekvienai įmonei ir kokios rizikos gresia remiantis netiksliais finansiniais duomenimis?

Metų pabaiga yra ypatingas metas įmonėms, besiruošiančioms ateinantiems metams. Įprastai rudenį vyksta vienas svarbiausių procesų sėkmingai veikiančiai įmonei – biudžeto kitiems metams sudarymas. Šis procesas…

Skaityti toliau